Siófoki Bali Apartmanok
0%
palm palm

Shop

Uluwatu Templom

Kategória:

Leírás

A bali nép köztudottan nagyon vallásos. Ennek jó bizonyítéka a több ezer templom, ami Bali szigetén található. A hat legfontosabb szakrális épület egyike az Ulu Watu sziklatemplom. Csodás látványt nyújt a tengerben egy sziklára épült templom. A templomot Dewi Danu istennő tiszteletére építették, aki a tengerek és tavak istennője. Mivel Balin nincs két egyforma templom, így nem érdemes a legfontosabbakat kihagyni, hisz mindegyikben találunk valami újat, valami lenyűgözőt.

A sziget délnyugati csücskénél száz méterre a tengerben található sziklára épült templom turistáknak nem látogatható. Senki olyat nem engednek be, aki nem a helyi vallást gyakorolja. Ezen nem kell meglepődni. A templomot a legjobb, ha napnyugtakor tekintjük meg, hisz ilyenkor mutatja a szikla, a tenger és a templom hármasa a legszebb arcát. Számítsunk rá, hogy nagy zsúfoltság van ilyenkor, hisz mindenki szeretné megnézni, mindenki szeretne a csoda részese lenni. A látványért föl kell kapaszkodnunk a sziklára, de ha már fent vagyunk, akkor biztos, hogy nem fogjuk megbánni.

A templom korát kb. ezerévesre teszik a tudósok, de a XVI. században újjáépítették, és utána is már sokszor szorult felújításra. A templomnál minden nap este hat órakor a helyi lakosok előadják az úgynevezett Kecak táncot, ami nem más, mint balinéz folklórműsor. A megtekintéséért nem kérnek pénzt, így nyugodtan bámészkodhatunk.

Na sajnáljuk az időt a templom felkeresésére, hisz páratlan élményben lesz részünk. Ha van időnk, üljünk ki a sziklára, és hallgassuk a tenger moraját, vagy csak gyönyörködjünk a meseszép tájban. Készítsünk sok fotót, hogy majd hazatérve legyen amit nézegetni és emlékezni, felidézve magunkban az ott töltött idő szépségeit.

 

(Forrás: bogair.hu)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Uluwatu Templom” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+

Válasszon szobát

A kötelezően kitöltendő mezőket követi a *