Siófoki Bali Apartmanok
0%
palm palm

Amit az ajándékozásról tudni érdemes!

author
Soltész Lajos
január 16, 2020

Valentin nap közeledtével érdemes időt szánni arra, hogy őszintén átgondoljuk mit jelent a szeretet az életünkben, hogyan frissíthetjük fel párkapcsolatunkat vagy éppen hogyan tehetjük még meghittebbé. Az ilyen kitüntetett napokon „szokás” ajándékkal is meglepni szerettünket.

De hogyan lehet jól ajándékozni, tényleg kell arra energiát szánni, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbbet vagy maradjunk csak egy közös élményként megélt mozizásban, mert úgyis megvan már mindene ?

Valóban, modern életünk egyik jellemzője, hogy tárgyakat halmozunk fel, sokszor nem szükséges holmikkal vesszük körbe magunkat, mert fogyasztói társadalmunkban olyasmikre is felkeltik az igényünket, amire valójában nem is vágytunk.

Gyakran a szeretteinkkel együtt töltött idő hiányát is tárgyakkal igyekszünk pótolni, legtöbbször nem sok sikerrel.

Igen, sok olyan ember is van, akinek az ajándék „csak” anyagi értéket képvisel, és olyan is – főleg gyermekek- akinek valamiféle pótlék a vágyott tárgy, de igazán nem érzik tőle jobban magukat, ha megszerzik.

Ennek ellenére, ha jól csináljuk, az ajándékozásnak fontos szerepe lehet szeretetünk kifejezésében. Vannak olyan személyiségű emberek, akiknek az ajándékozás nyelvén lehet a legjobban elmondani, hogy mennyire szeretjük őket. Úgy is fogalmazhatunk az ő elsődleges szeretetnyelvük az ajándékozás. A marandó, esetleg viselhető tárgy pedig folyamatosan emlékezteti őket egy-egy szeretetgesztusunkra.

A szeretetet kifejező, szívből jövő ajándékozásban benne van az, hogy figyelek a másikra, ismerem őt, tudom, mit szeret, mire vágyik és szeretnék neki örömöt okozni. Erőfeszítést teszek annak érdekében, hogy beszerezzem az ajándéknak szánt tárgyat.  Itt nem a tárgy értéke, nagysága számít, hanem a gesztus, amiből kiderül a másik számára, hogy mennyire fontos nekünk. Lehet az egy autó, vagy egy bizsu ékszer, akinek a szeretetünk számít, érteni fogja.

Aki azt látja párján, hogy szinte bármilyen ajándéknak őszintén tud örülni, aki öleléssel, csókokkal köszöni azt meg, élhet a gyanúval, hogy társának az ajándékozás gesztusával tudja legjobban kifejezni szeretetét. Ettől függetlenül az odafigyeléssel, szeretettel kiválasztott ajándék mindenkinek jól esik.

Egy kis segítség az ötleteléshez, beszerzéshez: handyhome.hu

Szeretettel, Dr. Varga Edit

 

 

 

Posztolva Bejegyzések

Írjon hozzászólást

+

Válasszon szobát

A kötelezően kitöltendő mezőket követi a *