Siófoki Bali Apartmanok
0%
palm palm

Shop

Besakih Templom

Kategória:

Leírás

A Bali lakosság nagyon vallásos, épp ezért minden kis faluban legalább három templom található. Nem meglepő, hogy Bali legmagasabb hegyén, a Gunung Agung hegyen található Bali legnagyobb templomkomplexuma. Kb. 1000 méter magasan helyezkedik el a vulkanikus kőzetből épült komplexum. A lakosság szentként tiszteli ezt a templomot, mert az 1963-ban kitörő vulkán, ami nagy pusztítást vitt véghez a szigeten, csak apró károkat tudott okozni benne.

A komplexumban három fő- valamint 19 melléktemplom található. A parkolójegy valamint a belépő hihetetlenül olcsó. A parkolóért mindössze 5000 rúpiát, kb. 100 Ft-ot kell fizetnünk, a belépő 10 000 rúpiába kerül. Fontos tudnunk, hogy az indonéz templomokba szigorúan tilos rövidnadrágba vagy térden fölül érő szoknyába bemenni, ennek megoldására lehet szarongot bérelni 10 000 rúpiáért.

Keskeny, kanyargós ösvény vezet föl a templomokhoz, amin néhol rossz állapotban vannak a járdák. Hihetetlen látványt nyújtanak, ahogy haladunk fölfele, a ködből előbukkanó kis kápolnák valamint szentélyek. A fő templomokba csak az őslakosság léphet, de mivelhogy a templomok nyitottak, így mindent láthatunk. Rendszeresen tartanak kisebb ünnepségeket a lakosság számára, amin turista nem vehet részt. A nagyszabású ünnepséget az Eka Dasa Rudra-t 100 évente rendezik meg.

Nem kell meglepődnünk, hogy itt is tele van minden majmokkal, hisz a bali őslakosság szentként tiszteli a majmokat. Érdemes minden kis kápolnát végignézni, hisz egyik sem hasonlít a másikra, mindegyiken felfedezhetünk valami újat, valami szebbet, mint az előzőn. Jó ötlet valami apró szuvenírt vásárolni akár ajándékba, de akár saját részre is, hogy majd hazatérve is emlékezhessünk a csodálatos templomokra.

(Forrás: bogair.hu)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Besakih Templom” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+

Válasszon szobát

A kötelezően kitöltendő mezőket követi a *