Siófoki Bali Apartmanok
0%
palm palm

Shop

Tanah Lot

Kategória:

Leírás

Bár Balin több ezer templom van, még sincs kettő egyforma. Minden templom egy kicsit más, mint az előző. Balin hét olyan templom van, amit a tengerbe egy sziklára építettek. Az egyik, talán a legszebb, de mindenképpen a balinéz őslakosság számára a legszentebb a Tanah Lot sziklatemplom. A parttól ötven méterre, a tengerben található sziklára építették. A Tanah Lot azt jelenti, hogy Föld a tengerben, és ez a név teljesen találó a templomra, hisz apálykor könnyedén megközelíthető a templom, de dagálykor olyan, mintha a templom a tengeren úszna.

A betolakodók ellen a szikla bejáratánál egy óriás kőkígyó védi a templomot. A legenda szerint a tenger istenének, Barunának a tiszteletére építették a tizenhetedik században.

A világörökség részeként tartják számon ezt a templomot. Mindenképp érdemes meglátogatni ezt a templomot, bár ne lepődjünk meg, ha nem engednek be minket, hisz az ennyire fontos szakrális helyekre nem szívesen engednek be olyan személyeket, akik nem a helyi vallást gyakorolják.

A templomról csodálatos képeket készíthetünk úgy naplementében, mint szikrázó napsütésben. A tenger erejének folyamatosan kitett templom még ma is kitűnő állapotban van, de az építészek szerint nemsokára felújításra fog szorulni.

Legyünk arra tekintettel, hogy a lakosság számára szent helyen járunk. Ha olyankor járunk ott, amikor épp szertartás van, akkor maradjunk csendben, és ne villogtassuk folyamatosan a fényképezőgép vakuját. Inkább felnőttek részére ajánlott a templom megtekintése, de a nagyobb gyerekeket is rabul ejtheti a templom és háttérben a tenger látványa. Nagyszerű képek készülhetnek e két csodálatos remekmű kettősségéből.

(Forrás: bogair.hu)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tanah Lot” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+

Válasszon szobát

A kötelezően kitöltendő mezőket követi a *